De positieve impact op uw gezondheid na een sessie in een kwalitatieve infraroodcabine is bijzonder. Zowel de geestelijke als fysieke gezondheidseffecten zijn duidelijk voelbaar en bieden een absolute meerwaarde voor uw algemene vitaliteit. Hieronder de vier voornaamste voordelen van een infraroodcabine op een rijtje.

 

Moeiteloos calorieën verbranden

Omdat uw spieren vanbinnen opwarmen door de straling van een infraroodcabine gaat uw hartslag de hoogte in en verhoogt het hartvolume. Op die manier heeft een sessie in de infraroodcabine hetzelfde effect als een cardiovasculaire training. Bovendien brengt regelmatig gebruik van de infraroodcabine uw bloeddruk naar een normaal peil, wat ideaal is voor mensen met een hoge of lage bloeddruk.

Pijnverzachter

In tegenstelling tot de Finse sauna warmt uw lichaam vooral vanbinnen op waardoor uw spieren sneller ontspannen. Zo maakt u extra endorfines aan, een stof die de pijn terugdringt en het geluksgevoel opdrijft. Deze twee effecten vormen samen een natuurlijke pijnstiller voor mensen met artritis en spierpijn. Daarnaast zou een infraroodsauna nog steeds het enige bestrijdingsmiddel zijn tegen cellulitis.

Aangename temperatuur

De omgevingstemperatuur in een infraroodcabine ligt een pak lager dan in een klassieke sauna. Dat maakt de belevenis aangenamer voor mensen die minder goed tegen de hitte kunnen. Binnenin de klassieke sauna is ook meer vocht en minder ademruimte, een kwelling voor sommigen. De infraroodcabine staat dus voor rustig en efficiënt genieten in een aangename en warme ruimte.

Kwaliteit is noodzakelijk

Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op uw lichaam. Health Mate is de enige infraroodsauna fabrikant ter wereld die ‘Tecoloy’ stralingselementen gebruikt die op een ideale golflengte zitten met ons lichaam en een therapeutisch effect hebben. De Health Mate infraroodsauna’s zijn gemaakt van rode ceder met FSC keurmerk. Goedkopere houtsoorten vervormen of scheuren bij hoge temperaturen, rode ceder niet.

Interesse in een infraroodcabines? Vraag gerust om advies in onze showroom in Meise of bekijk onze infraroodcabines online.

Terug naar overzicht