Kerstmis loert om de hoek dus staan de ‘kerstaholics’ onder ons weer te springen om alle voorbereidingen te treffen. Wat zijn de nieuwe trends en hoe passen we die toe op onze kerstboom? En wat probeer je absoluut te vermijden? Met deze tips staat uw kerstboom garant voor een verbluffende uitstraling en een unieke gezelligheidsfactor.

 

Wees consistent met kleurcombinaties

Creëer uw eigen kleurenpalet en houd u eraan. Idealiter combineert u een viertal passende kleuren met elkaar. Houd in zekere mate rekening met uw interieur voor een samenhangend geheel. Onze favoriete kleurentrends van 2019 zijn de combinatie van bordeaux met goud, zilver met wit en rozetinten. Uiteraard is het belangrijkste dat u uw eigen smaak volgt en daarin consistent bent.

Volume en diepgang met kerstballen

Een niet te negeren element in de kerstboom zijn natuurlijk kerstballen. Met een simpel trucje zorgt u ervoor dat uw kerstboom meer volume krijgt en welgevormd oogt. Concreet begint u best met de effen kerstballen dicht tegen de stam te hangen om diepte te creëren. Logisch, want u wilt de mooiste kerstballen langs de buitenkant hangen. Indien je zowel kleine als grote kerstballen hebt, werk dan van groot naar klein. Detailwerk komt meer tot zijn recht langs de buitenkant en drijft het kunstgehalte op.

Haal het maximale uit je verlichting

Met de verlichting staat of valt de uitstraling van uw kerstboom. Het is dus essentieel dat de verlichting optimaal wordt aangebracht om een maximaal sfeergehalte uit uw kerstboom te halen. Belangrijk: hang uw kerstverlichting niet horizontaal, maar verticaal in de boom. Zo voorkomt u dat lampjes vast komen te zitten en bedekt worden door takken. Uw kerstboom zal schitteren als nooit tevoren. Maak daarnaast ook steeds gebruik van led verlichting, dan verbruikt een pak minder energie dan gloeilampen. Ter info: bij aankoop van een kunstboom bij Vanhie is de verlichting al aangebracht op de boom.

Gebruik random decoratie

Bij Kerstmis hoort wat fantasie. Gebruik het! Laat uw creativiteit de vrije loop en versier uw kerstboom met atypische elementen op basis van uw stijl. Denk aan verlanglijstjes, recepten, oude boeken, foto’s, zeepjes enzovoort. Bijna alles kan een plekje veroveren in de kerstboom. Overdrijf natuurlijk niet en maak er geen soep van.

Kunst of natuur?

Even terug naar de basis: de boom zelf. De laatste jaren is de vraag naar kunstbomen gestegen. Dat heeft grotendeels te maken met het feit dat kunstbomen vandaag goed gelijken op natuurlijke kerstbomen. Indien u interesse heeft in een kunstboom, vraag dan gerust om advies in onze showroom in Meise.

Terug naar overzicht