Onze buitenlandse zomervakantie hangt nog steeds aan een zijden draadje. Tijd om na te denken over een alternatief. Laat ons de Zuiderse sferen naar onze eigen tuin brengen en een unieke outdoor-beleving creëren gedurende heel de zomer.

 

1. Kies voor een onderhouden tuin

Alles begint met een verzorgde tuin. Proef van de frisse buitenlucht en geniet van de warme zonnestralen terwijl u in de natuur aan de slag gaat. Maai uw gras tot twee keer per week om aanhoudend een mooi en fris gazon te behouden. Ook uitpuilend onkruid en de gazonkanten dient u te verwijderen. Vergeet ook uw haag niet te snoeien, dit is een essentieel element voor een verzorgde uitstraling. Wanneer deze klusjes klaar zijn, is het moeilijkste achter de rug.

2. Maak uw terras zomerklaar

Uw gazon is herboren. We kunnen nu onze aandacht besteden aan ons verwaarloosd terras. Een houten terras heeft genoeg aan een stevige schrobbeurt met water om het proper te krijgen. Een stenen terras heeft dan weer een hogedrukreiniger nodig om hardnekkig vuil te doen verdwijnen. Deze laatste kan u ook op een houten terras gebruiken, maar pas voor het toebrengen van schade.

3. Kies voor een waterbron

Het zit in ons DNA, een waterbron maakt ons rustig. Het kalmerende geluid van een fonteintje, een zwembad of vijver doet ons wegdromen van het Zuiden. Het biedt ook de nodige verfrissing die deze zomer ongetwijfeld van harte welkom gaat zijn.

4. Buitengewoon aperitieven

Tijd om buitengewoon te genieten. Ook na een drukke werkdag ontvangt uw tuin u met open armen. Neem een boekje en een glaasje rosé en ga zitten in uw loungeset of relaxzetel om te profiteren van die welverdiende ontspanning. Wanneer de chef kok in huis het avondeten heeft klaargezet, kan u gezellig tafelen aan uw tuinset met de ondergaande zon aan de horizon.

5. Steek de barbecue aan

Welke geur is beter dan die van het bakkende vlees op onze barbecue? Haal hem maar vanonder het stof want de weergoden zijn ons goedgezind. Voor een ouderwetse maar heerlijke saté houden wij Belgen altijd plaats over in onze maag. Opmerkelijk: sinds kort kan u grillen op afstand en weglopen van de barbecue om vanaf uw smartphone de boel in de gaten te houden. De Pelletbarbecues van Weber zijn het waard een kijkje te nemen.

6. Avondverlichting en vuurhaard

Het wordt pas echt gezellig wanneer uw tuin mooi verlicht is of wanneer de vuurhaard zijn debuut maakt. Het geluid van krakende krekels en spittend vuur doen u nu helemaal wegdromen van de Provence. Neem daar nog een lekker fris drankje bij en het vakantiegevoel is helemaal compleet. De mensen die van subtiele en kleinschalige verlichting houden, vinden zeker wat ze zoeken bij de gaslantaarns van Cosi.

7. Sporten in de ochtend

Ochtendstond heeft goud in mond. Kan dan wel cliché klinken, maar niets is minder waar. Het is het perfecte moment om te gaan sporten. Zet je ‘Strava’ maar op en zweet al die calorieën van gisteren eruit. Wanneer u terugkomt en een frisse douche heeft genomen, kan gisteren zich weer herhalen.

We hebben heel wat alternatieven om de vakantiesfeer naar onze tuin te brengen. Start met een paar dagen onderhoud om vervolgens heel de zomer te genieten van een verzorgde tuin. Vergeet niet te gaan sporten en vooral niet om genoeg water te drinken. ‘s Avonds hebt u recht om buitengewoon te genieten van uw tuinmeubelen of wellnessplekje en van een lekkere Belgische barbecue in een verlichte buitenruimte. Vergeet voor even het buitenland, maar breng de Côte d’Azur gewoon zelf naar hier… #Staycation

Terug naar overzicht