Het zomerseizoen staat weer voor de deur en dan denken we meteen aan genieten van het buitenleven. Vrienden uitnodigen, buiten ravotten met de kids, de BBQ aansteken of gewoon genieten van het zonnetje op ons gezicht. Liefst doen we dit in een gezellige en warme omgeving waar we ons goed voelen. Bent u op zoek naar de stijl die uw tuin vervolledigt? Wij helpen u om de leukste tuinmeubels te vinden die bij u maar ook bij uw woninginterieur past.

 

Warme look tijdens elk seizoen

Houdt u van een tijdloze en rustieke stijl die uw tuin vervolledigt? Dan kiest u het beste voor houten meubels. Op die manier creëert u een landelijke look met een warm karakter dat rust en kwaliteit uitstraalt. Meubels of accenten in teak of iroko zijn hiervoor een goede keuze. Dit seizoen zijn de natuurlijke materialen weer helemaal in. Accessoires in riet en bamboe geven een speelse touch aan jouw robuuste lounge. Wanneer u echt voor een wilde en natuurlijke stijl wil gaan, kiest u het best voor onbewerkt hout. Dit hout heeft de eigenschap om nog wat uit te zetten zoals dat ook gaat in de natuur. Bewerkte houtsoorten blijven veelal zoals wanneer je ze aankoopt, alleen de kleur zal nog lichtelijk vergrijzen. Trekt u deze stijl graag nog verder door? Ga dan voor aardkleurige tinten van kussens en accessoires. Een trend dit jaar zijn echter fellere tinten, wat het hout een frisse touch geeft. Merken zoals Gommaire, Piet Boon en Gloster vervaardigen prachtige meubels uit hout om uw tuin wat extra karakter te geven.

 

Strak met een warme toets

Een andere trend voor komend seizoen, zijn strakke meubels met rechte lijnen. Houdt u het graag eenvoudig maar toch comfortabel? Dan past deze stijl perfect bij uw verlangens. Vaak worden meerdere materialen gecombineerd zoals aluminium en teak, of aluminium en keramiek. Combinaties van materialen laten de meubels vaak lichter ogen. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een warm houten tafelblad met strakke aluminium tafelpoten. Of voor stoelen met een aluminium frame en een zitvlak in batyline. Batyline is een stevige kunststof die strak gespannen wordt tussen het frame van de stoel. Dit seizoen zien we heel wat leuke combinaties van materialen en kleuren om zo een unieke tuinset samen te stellen. Durf te combineren, speel met verschillende merken en materialen en ontdek wat uw stijl in petto heeft. Wij raden merken als Tribù, Manutti of Royal Botania aan wanneer u zich kan vinden in deze tijdloze stijl.

 

Industrieel design en stoer qua sfeer

Misschien heeft u net iets meer nodig dan slechts een strakke toets in uw tuinmeubelset. Minimalisme wordt ook dit jaar volop geïntegreerd in buitenmeubels. Symmetrie en eenvoud staan hierbij centraal. Vaak zien we bij deze stijl eerder materialen als aluminium en glas of keramiek terugkomen. Maar ook hout misstaat deze simplistische voorkeur zeker niet, het geeft je meubels net een warme toets. Leuke extra’s om deze stijl aan te kleden, zijn simpele bijzettafeltjes of design buitenlampen om tot later op de avond te genieten van uw tuin. Merken als Fast en Bastalpe hebben unieke collecties om uw tuin de juiste look te geven die uw moderne woning nodig heeft. Of u nu voor warm landelijk, modern of industrieel kiest, buitengewoon genieten van deze zomer zal u ongetwijfeld doen. Bekijk hier al onze merken en laat u inspireren door de verschillende stijlen.

Terug naar overzicht