De winter loopt op z’n einde en de eerste zonnestralen prikken door de wolken. Tijd om uw tuin klaar te stomen voor de lente –en zomermaanden. Geen beter medicijn tegen de lentemicrobe als een gezellig terras en een opgefriste tuin. Met onderstaande vier tips kan u alvast aan de slag.

 

Ruim het afval op

Maart is de geknipte maand om al uw tuinafval te verwijderen, het is de eerste en gemakkelijkste stap. Takken, losse blaadjes en ander tuinafval dat zich tijdens de winter heeft opgestapeld, mag rechtstreeks naar de container. Vergeet ook geen schurende en over elkaar groeiende takken weg te halen. Zo krijgen alle delen van de boom of plant weer voldoende licht en kan deze gecontroleerd groeien en een mooie kroon ontwikkelen.

Snoei een selectie planten

Snoeien doet bloeien, daar is geen enkel woord van gelogen. Op de juiste manier snoeien, start met goed en scherp tuingereedschap. Een botte snoeischaar verhoogt de kans op aantasting van bijvoorbeeld schimmels. Vermijd dus risico’s en zorg dat u over het geschikte materiaal beschikt. Vanaf maart zijn planten zoals rozen, lavendel en vlinderstruik klaar voor een snoeibeurt. Opgelet: snoei niet tijdens vorst, dat kan uw planten schade toebrengen.

Maai uw gazon

U wilt natuurlijk met een stralend gazon de lente –en zomermaanden doorbrengen. Met een structurele aanpak lukt dat ook. Om goed te groeien heeft het gras licht nodig. Lang gras laat minder licht door, waardoor nieuwe grassprieten weinig kans krijgen om te groeien. Door het gras te maaien worden ook fijnere grassprieten groot en stevig. Vanaf maart maait u uw gazon een keer om de twee weken tot 4cm hoogte. In april mag u dit opvoeren naar een keer om de tien dagen. Het afgemaaide gras moet u meteen opvangen of verwijderen met een grashark om te vermijden dat waardevolle voedingsstoffen verloren gaan.

Geef uw terras een opknapbeurt

Minstens even belangrijk als uw gazon, is uw terras en tuinmeubilair. Hetgeen wat u tenslotte praktisch gebruikt. Klassieke technieken zoals hout met zout afwassen zijn niet meer nodig wanneer u met onze onderhoudsproducten werkt. Voor zowel Aluminium, hout, inox of keramiek hebben wij de geschikte producten in ons assortiment. Bekijk ons aanbod online.

Terug naar overzicht