Al 75 Jaar advies en service  
30 dagen Bedenktijd  
Gratis verzending vanaf €50*  
Levering binnen de 48 uur  

Iittala Kartio universeel glas 40cl grijs 2st

Iittala Kartio universeel glas 40cl grijs 2st

Beschikbaarheid:  Op voorraad

€ 21,50
Kaj Franck, die ook wel het geweten van Fins design wordt genoemd, probeerde alles wat overbodig was... Lees meer
✓ Levering binnen de 48 uur
✓ Gratis verzending vanaf **
✓ Advies en service op nummer 1
€ 21,50
Omschrijving

Details

Wat ooit begon als een glasfabriek in Iittala, Finland, viert nu generaties van essentiële objecten die het dagelijkse leven van mensen verrijken. Zij vinden dat objecten onderscheidend, combineerbaar en multifunctioneel moeten zijn - blijvend design dat iedereen op zijn eigen manier gebruikt. De vooruitstrevende filosofie van hun ontwerpers Kaj Franck en Alvar Aalto inspireert hen nog steeds om de essentie van Iittala voor altijd relevant te houden. Ze creëren niet zo maar mooie objecten maar geloven in tijdloos design dat nooit wordt weggegooid.

De geschiedenis van Iittala gaat terug naar 1881 toen in een dorpje in het zuiden van Finland een glasfabriek met dezelfde naam werd geopend. In de vroege jaren produceerde Iittala geblazen, geperst, gepolijst, geschilderd en geëtst glas zoals dat op het vasteland gangbaar was. Aan het begin van de twintigste eeuw werd serviesgoed beschilderd met allerlei tierelantijntjes. Iittala was één van de eerste bedrijven die de overstap maakte van decoratief servies naar functionele, mooi ogende objecten met een progressief Scandinavisch design.

De grote doorbraak kwam tijdens de vroege jaren van het modernisme en functionalisme in de jaren dertig en veertig van de twintigste eeuw. In die tijd waren het pioniers als Alvar Aalto, Aino Aalto en Kaj Franck die een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van het merk Iittala. Zij waren van mening dat achter elk ontwerp een gedachte moet zitten en dat elk object voor iedereen beschikbaar moet zijn. De ideeën van Aalto en Franck vormen de basis van de designfilosofie van Iittala - grensverleggend en mooie, functionele voorwerpen voor iedereen. Deze doorbraak op het gebied van Fins design betekende ook een verandering voor de glasserviezen die Iittala in de jaren vijftig en zestig in het assortiment had. Terwijl de meeste landen nog altijd de traditionele, uitgebreide glasserviezen gebruikten, werd het Finse glasservies anders mooi en functioneel. Eenvoudig, modern design verdrong het geslepen kristal.

Extra informatie

Extra informatie

Zoeken op merk Iittala
Collecties Kartio
Assortiment Glazen
Kleur Grijs
Advies nodig? Een vraag? Of graag wat meer info?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Hebt u een vraag over dit product? Of advies nodig voor u beslist te kopen? Misschien wenst u hulp bij het bestellen? Wat u ook nodig heeft, neem zeker contact op met één van onze medewerkers. We staan klaar voor u en helpen u graag verder. Mail of bel ons dus gerust. Of gebruik de chat op deze pagina. U kan natuurlijk ook langskomen in onze showroom. Ook daar staan we altijd klaar met raad en daad. Advies is immers al meer dan 75 jaar inbegrepen in onze service.

Michael Vanhie | 0032 2 272 01 72

Beoordeling

Hoe waardeert u dit product? *

Prijs
Kwaliteit